9 Nisan 2017 Pazar

Belki De Kurduğumuz Tüm Hayaller Yanlıştır?



Belki de kurduğumuz tüm hayaller yanlıştır?

Mutluluğumuz için kurduğumuz hayallerden bahsediyorum, yanlışsa? Belki de bizi mutlu etmeyeceği için kavuşmamız bu kadar engelleniyor. Olması gereken belki de kurmadığımız ya da göremediğimiz güzelliklerdir, sizde hiç böyle düşündünüz mü?

Hayatımızı dört dörtlük yaşamak için önce hayal kurarız akabinde de bunları gerçekleştirmek için kurduğumuz hayallerin yarısı kadar mücadele ederiz. Çünkü kafamızın bir köşesinde olumsuz düşünceler bizi serbest bırakmaz. Hani hep kurduğumuz hayallere bir türlü istediğimiz gibi kavuşamayız ya, hep bir aksilikle karşılaşırız bu da bizi olumsuz etkiler ve sürekli melankolik hallere gireriz. İsteklerimiz birken iki, ikiyken üç, üçken dört olmaya başlar. Hayattan hep almak istediğimiz çoğalır ve de bizi yormaya başlar.

Hayallerimizle mutlu olmanın yollarını aramaya başlarız. Şöyle olsa keşke gibilerimiz var. Keşkelerimiz hiç bitmemeye başlar. İyikilerimiz de azalmaya… Hayallerimize sığınmak bizi anlık da olsa mutlu ediyor. Ne var ki bu anlık mutluluğumuz zamanla beynimize hükmediyor ve artık o hayalin içinden çıkamıyoruz. Ve sonrası hüsran oluyor genelde…

Bu çoğu zaman okuduğumuz kitaplardan, diziler, filmlerden de oluyor diye düşünüyorum. Her şeyin mükemmel anlatıldığı her şeyden oluyor.

İşte bu sebeple kurduğumuz hayallerin yanlışlığına takmış bulunmaktayım. Gerçekten de hayallerimizi doğru mu kuruyoruz, yoksa bizi mutlu etmesi için mi? Ya da mutlu olduğuna inandığımız hayallerimiz ne kadar doğru?

Gerçekleşmesini istediğimiz hayallerimizin ‘gerçek hayattaki’ etkisini de düşünelim. Ne dilediğimize dikkat edelim, çünkü gerçekleşme ihtimali fazlasıyla yüksek. Boş hayaller kurmayalım. Doğruyu bulmak için hayaller kuralım.

Fakat biz yine olgunlaşmaya bir türlü elverişli olmayan çocuk ruhumuzun o haylazlığına kanıp bizi anlık mutluluklara sürükleyecek hayallerimize devam edeceğiz değil mi?

O zaman aklımızın bir köşesini kurduğumuz hayallerin doğrusunu düşünmek için alarm kurmayı unutmayalım. Belki o zaman hayallerimiz yanlış olsa dahi, doğru yolu bulmamızı sağlayabilir.




4 yorum:

  1. "İyi ki" bu yazıyı yazan güzel kızı tanıyorum!❤️

    YanıtlaSil
  2. Emeğine sağlık Nurdancığım ❤😘

    YanıtlaSil

Popular Posts